Viskiruudut

Viski sopii heinosti rusinaisen kakun maustajaksi. Lorauta sitä niin taikinaan kuin kakun päälle tulevan sokeriseoksenkin joukkoon! Viskiruudut voit pakata mukaan esim. vappupikinkille.
pinit
Jaa

Viskiruudut

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 15 mins Kokonaisaika 15 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

TAIKINA

KUORRUTUS

Vinkki!

Pane rusinat, viski ja sitruunankuori kulhoon.
Vaahdota rasva ja fariinisokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasva-sokerivaahtoon yksitellen vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos sokerivaahtoon vuorotellen viski-rusinaseoksen kanssa. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20X30 cm) leivinpaperilla ja levitä taikina siihen. Paista 175-asteessa 30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Varmista kypsyys puutikulla.
Anna kakun jäähtyä viitisen minuuttia vuoassaan ja irrota se leivinpaperille. Leikkaa jäähtynyt kakku viipaleiksi.
Sekoita tomusokeriin viski ja sitruunamehua, kunnes seos on notkeaa. Valuta seos kakulle.

Avainsanat: reilut ruudut, viski