Daim-juustokakku

Smetana tekee Daim-tortusta suussa sulavan ja samettisen. Pala kakkua on hyvä jälkiruoka. Daim-juustokakku on isojen juhlien järjestäjän unelma. Samettisen pehmeä, herkullinen ja näyttävä mutta samalla helppo ja pinottava.
pinit
Jaa

Daim-juustokakku

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 45 mins Kokonaisaika 45 minuuttia
Annokset: 9

Raaka-aineet

VOITELUUN

POHJA

TÄYTE

PÄÄLLE

Vinkki!

 Vaihe 1

 

Pane keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella tai lasinpohjalla nuijien. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja sokeri.

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (Ø 20 cm) ja taputtele keksimurska sen pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla viisi minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen.

Sekoita keskenään täytteen raaka-aineet lukuun ottamatta Daim-rakeita.

Ota kakku uunista ja kaada kakkupohjalle täyte. Kypsennä uunin alaosassa 15 minuuttia. Ripottele kakun päälle Daim-rakeet. Upota ne kaikki täytteen sisään ja jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia.

Varmistu, että täyte on hyytynyt ja ota kakku uunista. Jatka kypsennystä tarvittaessa vielä muutama minuutti. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi tai jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua, ettei täyte valu torttusiivulta palaa nostettaessa. Kasaa kakulle tarjottaessa reilusti marjoja, koristele mintunlehdillä ja ripauta vielä viime hetkellä päälle tomusokeria. Pidä puolesi, että itsekin saat siivun tätä herkkua!

Avainsanat: juustokakku