Hannatädinkakut

Hannatädinkakut ovat perinteisiä, helppotekoisia joululeivonnaisia. Ne saavat makunsa karvasmanteliöljystä. Kuvassa hannatädinkakkujen lisäksi suomalaiset puikot ja onpa tarjottimella vielä pala hedelmäkakkuakin. Kamala kuva! Ensi jouluna päivitykseen ;=) Jos raaskin sittenkään. Tuo punainen, muovinen tarjotin on nostalginen. Sillä on nostettu pöytään monet joulupyhän tarjoilut ja kuumat korvapuustit.
pinit
Jaa

Hannatädinkakut

Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 20 mins Kokkausaika 10 mins Kokonaisaika 30 minuuttia
Annokset: 6
Paras kausi: Talvi

Raaka-aineet

Vinkki!

Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa nopeasti keskenään hapan kerma sekä sooda.

Lisää seos koko ajan vatkaten rasva-sokerivaahtoon. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää karvasmanteliöljy sekä kuiva-aineet taikinan joukkoon. Sekoita ja leivo taikinasta tanko. Taikinan tulee olla niin mureaa, että sen saa juuri ja juuri työstettyä tangoksi ja pyöriteltyä kämmenissä kekseiksi. Pane ensin muutama keksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista niistä koepikkuleivät 220 asteisessa uunissa hiukan keskitasoa ylempänä. Pikkuleivät saavat laajentua paistettaessa hiukan muttei levähtää laakeiksi. Lisää tarvittaessa seokseen jauhoja tai tilkkanen vettä. Säilytä tiiviissä rasiassa viileässä.

Avainsanat: joulu, perinneruokaa modernisti