Joulukinkku
Raaka-aineet
HUNNUTUS
Vinkki!
Vaihe 1
Sulata kinkku hitaasti viileässä. Sulaminen kestää 3-4 päivää.
Ota kinkku keskipäivällä huoneen lämpöön.
Varmista paistomittarin toimivuus. Pane mittarin kärki kiehuvaan, poreilevaan veteen. Jos mittari on kunnossa, se näyttää 98-100 astetta.
Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla ja nosta kinkku ritilälle foliolla vuoratun uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Mittarin kärki ei saa koskettaa luuta.
Kypsennä kinkku 125 asteessa kunnes paistomittari osoittaa noin 75-80 astetta. Aikaa kuluu noin 60-80 minuuttia/kg. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista verkko ja nahka. Sivele pinta pelkällä sinapilla tai sinappi-keltuaisseoksella ja ripottele sinappihunnutetulle kinkulle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.