Paraisten piparkakut

Perinteiset joulupiparit paistetaan taikinasta, jonka mausteet kiehautetaan rasvassa. Piparinpaisto vaatii huolellisuutta ja kärsivällisyyttä ja sotkuakin tulee väkisin siivottavaksi. Ryhdy toimeen pirteänä tai jätä piparitalkoot seuraavaan päivään.
pinit
Jaa

Paraisten piparkakut

Vaikeus: Keskivaikea Kokkausaika 7 mins Kokonaisaika 7 minuuttia
Annokset: 30

Raaka-aineet

Vinkki!

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri, margariini ja piparkakkumauste. Kuumenna, kunnes rasva sulaa. Sekoita ja anna jäähtyä.

Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita.

Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää seos taikinaan ja työstä tasaiseksi taikinaksi.

Muovaa taikinasta litteä levy, sujauta se muovipussiin ja pane pakastimeen 15 minuutiksi tai jääkaappiin yön yli.

Ripottele työtasolle jauhoja ja kaulitse takinasta ohut levy. Paina siitä piparimuotilla pipareita, nosta uunipellille ja paista noin 7 minuuttia 175-asteisen uunin yläosassa.

Piparit ovat maukkaita sellaisenaan mutta erittäin herkullisia koristeltuina! Pursotettava tomusokeriseos on hyvä liima, johon tarttuvat nonparellit ja jopa suuret marmeladikuulat. Pursotettavalla sokerikuorrutteella voit tehdä myös ääriviivat ja täyttää keskustat herkullisen pulleiksi koristelugeelillä.

Avainsanat: joulu, koristelu, koristelugeeli, perinneruokaa modernisti, pursotettava sokerikuorrute