Kaurapuuro kirsikkakiisselillä

Päivittäinen puuroannos maittaa kun lisukkeita vaihdellaan. Kirsikkakiisseli ja pellava-mustikkarouhe sopivat talviaamuun.
pinit
Jaa

Kaurapuuro kirsikkakiisselillä

Vaikeus: Helppo

Raaka-aineet

KIISSELI

PÄÄLLE

Vinkki!

Vaihe 1

Keitä kaurapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Tiesitkö, että jos lisäät kaurahiutaleet kylmään veteen, saat samettisen puuron? Jos haluat mielummin puuroosi karkeaa rakennetta, lisää hiutaleet kiehuvaan veteen.

Keitä kirsikkakiisseli kiisselin perusohjeella: annostele kattilaan kivettömäksi peratut kirsikat, makeaa mehua sekä perunajauhoa. Muista sääntö “kastike, keitto, kiisseli”, joka tarkoittaa sitä, että lisäämällä perunajauhoja litraan nestettä ruokalusikallisen, saat kastiketta, käyttämällä perunajauhoja 2 rkl saat keittoa ja annostelemalla perunajauhoja 3 rkl on lopputulemana kiisseli. Kuumenna seos kiehuvaksi sitä koko ajan sekoittaen. Anna muutaman kuplan nousta pintaan ja nosta kattila liedeltä.

Annostele kiisseliä puurolle. Ripottele päälle seosta, jossa on rouhittua pellavaa ja kuivattua mustikkaa. Ja uusi, hyvä päivä on käynnistynyt!