Kuivatut hedelmälastut

Kuivatut hedelmät ovat näyttävä koriste. Niiden tekeminen on hidasta, joten työ kannattaa suunnitella siten, että kerralla syntyy koristeita moneen lähitulevaisuuden tarpeeseen. Tee sitruunaliemi ja kasta siihen päärynä, omena tai banaanilastuja. Voit käyttää niitä leivonnaisten koristelussa ja monessa muussa. Esimerkiksi sinihomejuusto-päärynäsalaatti on näyttävä päärynälastuilla koristeltuna.
pinit
Jaa

Kuivatut hedelmälastut

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 2 hrs Kokonaisaika 2 tuntia

Raaka-aineet

Vinkki!

Keitä kattilassa sitruunamehua, vettä ja sokeria kunnes sokeri on sulanut.

Leikkaa hedelmästä ohuita, noin kolmen millimetrin paksuisia siivuja, jotka vielä pysyvät ehjinä niitä liikuteltaessa. Nosta hedelmäsiivut liemeen ja keitä hiljalleen kunnes hedelmä on läpikuultavaa.

Nosta siivut leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja kuivata uunissa 90 asteessa käännellen siivuja silloin tällöin kuivumisen aikana. Kuivaaminen kestää noin tunnin.

Avainsanat: kakunkoristelu