Runebergin piiras

Runebergin piiras on nopea versio perinneherkustamme. Taikina jää suurten hillolaikkujen alta sopivasti kosteaksi ja syödessä voidaankin keskustella siitä, onko piiras kypsä vaiko ei. Mureat runebergintortut kuuluvat kevättalveen. Ne paistetaan perinteisesti korkeissa muoteissa. Tämä resepti on muunnos perinteisestä, ja paistetaan pitkään irtopohjavuokaan. Taikina jää suurten marmeladilaikkujen alla herkullisen kosteaksi. Alkuperäisohjeeseen verrattaessa mureus jäi mutta kuivuus on kaukana!
pinit
Jaa

Runebergin piiras

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 20 mins Kokonaisaika 20 minuuttia
Annokset: 8

Raaka-aineet

PÄÄLLE

Vinkki!

Vaahdota margariini ja sokeri kevyesti. Vispaa joukkoon yksitellen kananmunat. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää ne taikinaan. Leikkaa leivinpaperista suikale pitkänomaisen piirasvuoan (35X12 cm) pohjalle. Levitä 2/3 taikinasta vuokaan. Raasta päälle mantelimassa ja peitä se lopulla taikinalla. Jaa marmeladi piiraan päälle isoiksi sattumiksi. Ripottele päälle mantelirouhetta. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.

Avainsanat: perinneruokaa modernisti