Sitruunainen mansikkakakku

Sitruunainen mansikkakermakakkku, jonka taikina on maustettu kardemummalla. Raikkautta kakkuun antaa appelsiinimarmeladi.
pinit
Jaa

Sitruunainen mansikkakakku

Vaikeus: Helppo Kokkausaika 40 mins Kokonaisaika 40 minuuttia
Annokset: 8

Raaka-aineet

POHJA

KOSTUTUS

VÄLIIN

PÄÄLLE

TARJOILUUN

Vinkki!

Voitele kakkuvuoka (Ø 27 cm) ja jauhota se mannasuurimoilla. Sekoita keskenään kuiva-aineet. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuiva-aineet ja sekoita taikina vähin liikkein tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasoa hiukan alempana 35-40 minuuttia. Varmista kypsyys pistämällä kakkua puutikulla. Jos tikku jää kosteaksi, paista vielä hetkinen. Anna kakun jäähtyä uunista oton jälkeen 10 minuuttia vuoassa. Sirottele leivinpaperille tai keittiöliinalle sokeria. Kumoa torttu sen päälle. Pane vuoka takaisin kakun päälle. Anna kakkupohjan jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Mittaa teflonpinnoitettuun, paksupohjaiseen kattilaan kananmunat, sokeri, hedelmien raastettu kuori, sitruuna- ja appelsiinimehu sekä perunajauho. Kuumenna seosta kohtalaisella lämmöllä koko ajan voimakkaasti sekoittaen kunnes se sakenee. Älä keitä seosta vaan nosta kattila liedeltä. Jäähdytä kiisseliä hieman ja vatkaa joukkoon rasva. Jäähdytä kylmässä. Vaahdota kerma. Sekoita vaahto kylmän kiisselin joukkoon. Kokoa kakku. Kostuta jokainen kakkupohjasta leikattu levy vuorollaan kostutusliemellä. Levitä kakun jokaiseen väliin sitruunakreemiä. Levitä kakun päälle appelsiinimarmeladi ja asettele mansikat marmeladikerroksen päälle. Vispaa reunoille pursotettava kerma ja makeuta se tomusokerilla. Levitä ohut kerros kermaa kakun reunoille. Pursota loppu kerma kakun reunoille alhaalta ylöspäin suuntautuvilla liikkeillä.

Avainsanat: mansikka, sitruuna