Valkosuklaa-viinikakku

Tässä kakussa on hieno makean valkoviinin aromi. Kakku on riittoisa ja säilyy tiiviisti pakattuna jääkaapissa jopa viikon. Koristeet syntyvät vaivatta kun ne tehdään koristeluun erityisesti kehitetystä, pussiin pakatusta suklaavalmisteesta, joka sulatetaan mikroaaltouunissa myyntipäällyspussissaan. Sulatuksen jälkeen kulmaan leikataan reikä ja suklaa on valmista koristeisiin pursotettavaksi. Jos suklaata jää, voidaan se säilyttää jääkaapissa ja käyttää myöhemmin leivonnassa rouheena tai sulatettuna.
pinit
Jaa

Valkosuklaa-viinikakku

Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 20 mins Kokkausaika 50 mins Kokonaisaika 1 tunti 10 minuuttia
Annokset: 12

Raaka-aineet

Vuokaan

Päälle

Vinkki!

Voitele vuoka (Ø 24 cm) ja aseta sen pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Voitele myös leivinpaperipala ja jauhota vuoka korppujauhoilla.

Vaahdota rasva ja sokeri.

Lisää rasva-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan seosta samalla huolella sekoittaen.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda ja lisää seos rasvavaahtoon vuoroin piimän kanssa.

Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa.

Lisää taikinaan puolet viinistä ja valkosuklaa.

Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 180 asteessa hiukan uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Suojaa kakku paiston loppuaikana foliolla.

Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa se ritilälle. Imeytä kakkuun heti loppu viini.

Tee kuorrutus. Pane 2/3 valkosuklaasta kulhoon ja kulho kuumaa vettä sisältävään kattilaan siten, ettei kulhon pohja osu veteen. Anna veden kattilassa höyrytä mutta ei kiehua. Varo ettei vesihöyryä pääse suklaan joukkoon. Kun valkosuklaa sulaa, nosta kulho vesihauteesta ja lisää loppu valkosuklaa rouheena. Sekoita suklaasula sileäksi ja levitä kuorrutus kakun päälle.

Tee koristeet. Sulata suklaa myyntipäällyspussissaan mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeiden mukaan. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaasta kuvioita leivinpaperille. Anna suklaan jähmettyä ja irrota suklaakoristeet varoen.

Koristele kakku suklaakoristeilla ja viimeistele värikkäillä karamelleilla.

Avainsanat: viinirypäleet