Valkosuklaa-viinikakku
Raaka-aineet
Vuokaan
Päälle
Vinkki!
Voitele vuoka (Ø 24 cm) ja aseta sen pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia. Voitele myös leivinpaperipala ja jauhota vuoka korppujauhoilla.
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää rasva-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan seosta samalla huolella sekoittaen.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda ja lisää seos rasvavaahtoon vuoroin piimän kanssa.
Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa.
Lisää taikinaan puolet viinistä ja valkosuklaa.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 180 asteessa hiukan uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia. Suojaa kakku paiston loppuaikana foliolla.
Anna kakun jäähtyä 5 minuuttia ja kumoa se ritilälle. Imeytä kakkuun heti loppu viini.
Tee kuorrutus. Pane 2/3 valkosuklaasta kulhoon ja kulho kuumaa vettä sisältävään kattilaan siten, ettei kulhon pohja osu veteen. Anna veden kattilassa höyrytä mutta ei kiehua. Varo ettei vesihöyryä pääse suklaan joukkoon. Kun valkosuklaa sulaa, nosta kulho vesihauteesta ja lisää loppu valkosuklaa rouheena. Sekoita suklaasula sileäksi ja levitä kuorrutus kakun päälle.
Tee koristeet. Sulata suklaa myyntipäällyspussissaan mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeiden mukaan. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaasta kuvioita leivinpaperille. Anna suklaan jähmettyä ja irrota suklaakoristeet varoen.
Koristele kakku suklaakoristeilla ja viimeistele värikkäillä karamelleilla.