Mansikkatorttu

Tämän tortun täytteineen voit tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Asettele tortun päälle mansikat juuri ennen tarjoilua, ettei niistä tihkuva mehu ehdi värjätä tätä komeutta.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 30 mins Kokkausaika 20 mins Kokonaisaika 50 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

Pohja

Vuokaan

Täyte

Päälle

Vinkki!

Sekoita kaikki taikinan raaka-aineet kerralla keskenään vettä lukuun ottamatta. Lisää vesi vain tarvittaessa. Muotoile taikinasta pallo, peitä se tuorekelmulla ja pane tunniksi jääkaappiin.

Kauli taikinasta levy irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Aseta päälle reilu leivinpaperipala ja sen päälle kuivattuja herneitä, riisiä tai metallisia painoja.

Paista pohjaa 225 asteessa 15 minuuttia. Nosta leivinpaperin avulla käyttämäsi paino pois ja paista pohjaa vielä viisi minuuttia.

Jäähdytä pohja hyvin, irrota varoen vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Pane liivatelehdet viideksi minuutiksi pieneen kulhoon, jossa on kylmää vettä.

Vaahdota 1 3/4 dl kermaa löysäksi vaahdoksi. Pane toiseen kulhoon tuorejuusto ja sekoita siihen ranskankerma, jogurtti ja sokerit. Sekoita kermavaahto juustoseokseen.

Kuumenna loppu kerma mikroaaltouunissa lähes kiehuvaksi ja liuota siihen kuivaksi puristellut liivatelehdet. Jäähdytä hiukan ja sekoita seos muuhun täytteeseen. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.

Lado päälle mansikat.

Kuumenna kattilassa siideri. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä seosta pari minuuttia ja levitä se lusikalla valellen tai siveltimellä sivellen marjojen päälle. Pane kakku vielä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi ennen tarjoilua. Asettele tortulle tuoreet yrtit juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit säilyttää painona käyttämäsi herneet tai riisin purkissa seuraavaan käyttökertaan.

Avainsanat: mansikka