Jäätelökakku
Raaka-aineet
Vuokaan
Pohja
Päälle
Vinkki!
Voitele margariinilla kakkuvuoka (Ø noin 24 cm) ja jauhota se korppujauholla.
Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja sekoita.
Vispaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuiva-aineet kevyesti nostellen ja kaada taikina vuokaan.
Pane kakku välittömästi 175 asteiseen uuniin ja kypsennä sitä uunin keskitasoa hiukan alempana noin puoli tuntia.
Kumoa kakku paiston jälkeen uunin kestävälle tarjoilualustalle.
Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Rouhi valkosuklaa.
Vaahdota munanvalkuaiset. Lisää joukkoon sokeri ruokalusikallinen kerrallaan, seosta samalla yhä vispaten.
Leikkaa jäätelö viipaleiksi ja kokoa viipaleet keoksi kakkupohjalle.
Aseta päälle reilu kerros hedelmiä. Ripottele päälle valkosuklaa.
Päällystä kakun reunat ja laitimmaiset hedelmäpalat valkuaisvaahdolla.
Pane kakku 250 asteisen uunin yläosaan noin viideksi minuutiksi eli kunnes marenki on saanut väriä ja suklaakin pinnalla on alkanut sulaa.