Jäätelökakku

Tämä kakku on herkullinen yhdistelmä kylmää jäätelöä ja kuumia hedelmiä. Kakun viimeistelee pinnalle rouhittu valkosuklaa. Pyydä herkuttelijat pöytään odottamaan, tämä kakku on syötävä heti paiston jälkeen.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 10 mins Kokkausaika 35 mins Kokonaisaika 45 minuuttia
Annokset: 8

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Päälle

Vinkki!

Voitele margariinilla kakkuvuoka (Ø noin 24 cm) ja jauhota se korppujauholla.

Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja sekoita.

Vispaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuiva-aineet kevyesti nostellen ja kaada taikina vuokaan.

Pane kakku välittömästi 175 asteiseen uuniin ja kypsennä sitä uunin keskitasoa hiukan alempana noin puoli tuntia.

Kumoa kakku paiston jälkeen uunin kestävälle tarjoilualustalle.

Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Rouhi valkosuklaa.

Vaahdota munanvalkuaiset. Lisää joukkoon sokeri ruokalusikallinen kerrallaan, seosta samalla yhä vispaten.

Leikkaa jäätelö viipaleiksi ja kokoa viipaleet keoksi kakkupohjalle.

Aseta päälle reilu kerros hedelmiä. Ripottele päälle valkosuklaa.

Päällystä kakun reunat ja laitimmaiset hedelmäpalat valkuaisvaahdolla.

Pane kakku 250 asteisen uunin yläosaan noin viideksi minuutiksi eli kunnes marenki on saanut väriä ja suklaakin pinnalla on alkanut sulaa.

Avainsanat: karambola, kiiwi, luumu