Banaanimoussekakku

Tämän kakun voit tehdä valmiiksi pakastimeen jo useita päiviä ennen juhlia. Nosta kakku pakasteesta jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Valmisteluaika 40 mins Kokkausaika 5 mins Kokonaisaika 45 minuuttia
Annokset: 10

Raaka-aineet

Suklaakääretorttupohja

Espressotäyte

Banaanimousse

Koristeluun

Vinkki!

Vuoraa 30 x 40 cm:n kokoinen uunipannu leivinpaperilla.

Sekoita keskenään torttupohjaan tulevat kuiva-aineet. Vatkaa munat, valkuainen ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kuiva-ainesseos ja levitä taikina uunipannuun.

Kypsennä pohjaa 250 asteessa uunin keskiosassa noin 5 minuuttia.

Ripottele sokeria työtasolle levitetylle keittiöliinalle tai leivinpaperipalalle. Kumoa kääretorttulevy sen päälle. Poista paistopaperi. Voit peittää levyn jäähtymisen ajaksi uunipellillä.

Leikkaa kääretorttulevystä kaksi pyöreää palaa (Ø 21 cm).

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 23 cm) pohja leivinpaperilla. Leikkaa piirtoheitinkalvo keskeltä halki. Vuoraa vuoan sisäreunat muovisuikaleilla. Pane ensimmäinen kakkulevy vuoan pohjalle.

Tee espressotäyte. Sulata rasvat ja sekoita joukkoon muut raaka-aineet. Pane seos hetkeksi jääkaappiin. Nosta vuokaan kääretorttulevy. Levitä päälle jähmeää espressotäytettä. Nosta päälle toinen kakkulevy.

Vispaa banaanimoussea varten 2 desilitraa kermaa vaahdoksi ja pane kermavaahto kylmään.

Pane liivatelehdet viideksi minuutiksi likoamaan pieneen kulhoon, jossa on kylmää vettä.

Paloittele banaani lautaselle ja soseuta se haarukalla painellen. Purista joukkoon sitruunamehu.

Sulata suklaa kulhossa, joka on upotettu kuumaa vettä sisältävään kattilaan siten, että kulhon pohja ei osu veteen. Anna veden höyrytä mutta ei poreilla.

Tee toinen vesihaude edelliseen tapaan ja vatkaa siinä olevassa kulhossa kuumaksi keltuaiset, sokeri ja loppu kerma. Kun seos sakenee, puristele liivatteet kuivaksi nyrkissä ja liuota ne kuumaan munaseokseen.

Sekoita hiukan kermavaahtoa suklaan sekaan, lisää joukkoon hiukan keltuaisseosta ja sekoita.

Kaada suklaa keltuaisseokseen. Sekoita huolella. Kääntele joukkoon kermavaahto ja banaanisose.

Kaada seos välittömästi kakkuvuokaan rakentamasi matalan kakun päälle ja reunoille. Pane kakku pakastimeen seuraavaan päivään.

Irrota jäätynyt kakku vuoasta. Jätä vielä muovinauhat sen ympärille. Nosta kakku tarjoiluvadille. Anna kakun sulaa jääkaapissa noin neljä tuntia. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua tomusokerilla ja hedelmälastuilla. Poista viimeisenä muovisuikaleet.

Avainsanat: banaani, suklaa