Marjamarenkikakku
Raaka-aineet
Marenki
Väliin ja päälle
Vinkki!
-
Levitä uunipellille leivinpaperia. Vaahdota valkuaiset ja suola puhtaassa, rasvattomassa ja kuivassa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri vähitellen, seosta samalla koko ajan vispaten. Vispaa vaahto kovaksi. Lisää joukkoon pähkinärouhe. Levitä seos leivinpaperille kahdeksi ympyräksi.
Paista kiertoilmalla 160 asteessa viisi minuuttia ja laske uunin lämpötila 120 asteeseen (tavallisessa uunissa 140 asteeseen). Jatka paistamista 1 tunti 15 minuuttia. Katkaise uunista virta ja jätä marengit uuniin jälkilämpöön. Irrota jäähtyneet marengit varoen.
Vispaa kerma ja makeuta se sokerilla. Mausta vaahto halutessasi miedosti inkiväärillä.
Nosta yksi marenkilevy tarjoiluvadille ja lusikoi päälle reilusti yli puolet kermavaahdosta. Pilko päälle muutama mansikka.
Nosta päälle toinen levy, lusikoi loppu kermavaahto sen päälle ja koristele runsaasti lopuilla mansikoilla, mustikoilla ja huuhdellusta karambolasta leikatuilla siivuilla.
Kuumenna suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Ripottele kakulle tomusokeria. Tee suklaapussin kulmaan pienen pieni reikä ja valuta kakulle ohuita suklaanauhoja.