Mikromarenkikakku

Tee kuivatuista viikunoista hilloa jääkaappiin hyvissä ajoin. Ihanan hillon saat myös tuoreista viikunoista keittämällä. Myös muut hillot hillo käyvät tähän äkilliseen makeannälkään tai yllätysvieraille valmistuvaan pikamarenkikakkuun.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 1 mins Kokonaisaika 1 minuuttia
Annokset: 6

Raaka-aineet

Lisäksi

Viikunahillo

Kinuskikastike

Vinkki!

Sekoita tomusokerin joukkoon munanvalkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat sakean tahnan. Repäise pala leivinpaperia matalan ruokalautasen päälle. Ota sokeri-valkuaistahnasta lusikallinen ja levitä se halkaisijaltaan kahdeksan senttimetrin ympyräksi leivinpaperilla suojatulle lautaselle.

Nosta lautanen mikroaaltouuniin ja kuumenna 1 minuutti 700 watin teholla.

Tee uusi marenkilevy hiukan runsaammasta määrästä marenkitaikinaa, jotta saat edellistä hiukan suuremman marenkilevyn.

Kokoa marenkilevyistä ja hillosta kakku. Viimeistele herkku kinuskikastikkeella.

 

Viikunahillon ohje:

Mittaa kaikki hillon raaka-aineet hillosokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kiehauta seos ja jätä kiehumaan hiljalleen kannen alle noin 15 minuutiksi, kunnes viikunat ovat pehmenneet.

Nosta kattila liedeltä. Siirrä viikunaseos kapeaan astiaan ja soseuta se sauvasekoittajalla.

Siirrä viikunasose takaisin kattilaan. Lisää hiukan vettä jos seos on todella sakeaa.

Sekoita joukkoon hillosokeri, kuumenna ja keitä seosta vielä koko ajan sekoittaen viisi minuuttia.

 

Kinuskikastikkeen ohje: Mittaa kattilaan ruokakerma, siirappi ja sokeri. Keitä seosta koko ajan sekoittaen miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kinuskin joukkoon rasva ja vanilliinisokeri. Tarjoa marenkikakun kastikkeena tai marjojen ja hedelmäsalaatin kyytipoikana.

Avainsanat: marenki, viikuna