Porkkana-ananaskakku

Porkkana tekee kakusta mehevää ja porkkanaraastetta sisältävä kakku säilyy pitkään tuoreen tuntuisena. Kuorruta kakku ohuella tai ylellisen paksulla tuorejuustokuorrutuksella ja herkuttele.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 1 hrs Kokonaisaika 1 tuntia
Annokset: 12

Raaka-aineet

Pohja

Kuorrutus

Koristeluun

Vinkki!

Vuoraa kakkuvuoan (Ø 24 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.

Vispaa kananmunien rakenne rikki. Mittaa munien päälle kuiva-aineet ja kasviöljy. Sekoita hyvin. Lisää porkkanasose, pähkinät, kookoshiutaleet ja ananasmurska liemineen.

Kypsennä 190 asteessa uunin alaosassa noin tunti, kunnes kakun reunat ovat irronneet vuoan reunoista.

Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa leivinritilän päälle. Poista paperit.

Sulata päälliseen tuleva rasva, jäähdytä sitä hiukan ja sekoita joukkoon tuorejuusto nokareina. Lisää tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä hiukan ja levitä kuorrutus kakulle.

Paahda kuivassa paistinpannussa kookoshiutaleita ja ripottele ne kakun pinnalle.

Asettele tarjoiluvadin reunalle ananaskirsikoita.

 

Vinkki! Voit sekoittaa jäähtyneeseen kuorrutukseen notkeaa kermavaahtoa, jolloin saat todella muhkean kuorrutuksen.

 

Kuorrutusvaihtoehto:

300 g maustamatonta tuorejuustoa

runsas 2 dl siivilöityä tomusokeria

2 rkl limetin tai sitruunan mehua

Sekoita tuorejuustoon tomusokeri ja sitrushedelmän mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle.

Avainsanat: porkkana