Jogurtti-hunajakakku

Tämä kakku valellaan maukkaalla sitruuna-fenkoliliemellä uunista oton jälkeen. Kakun alle kannattaa asettaa valelun ajaksi lautanen, jolta yli valunut liemi voidaan lusikoida uudelleen kakun päälle.
pinit
Jaa
Vaikeus: Helppo Kokkausaika 50 mins Kokonaisaika 50 minuuttia
Annokset: 14

Raaka-aineet

Vuokaan

Pohja

Sitruuna-fenkoliliemi

Vinkki!

Voitele ja jauhota tasapohjainen kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon.

Vaahdota rasva, sokeri, hunaja ja sitruunankuori. Lisää joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.

Sekoita jogurtti ja kuiva-aineet vuorotellen pienissä erissä taikinaan.

Vaahdota munanvalkuaiset kulhossa suolaripauksen kanssa.

Nostele valkuaisvaahto taikinaan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä 190 asteessa hiukan keskitason alapuolella noin 50 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys puutikulla.

Valmista sitruuna-fenkoliliemi. Mittaa kaikki raaka-aineet kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri sulaa. Hauduta vielä matalalla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.

Kumoa paistettu kakku ritilälle ja valele se liemellä.

Avainsanat: sitruuna