Raparperipannukakku
Raaka-aineet
Raparperiseos
Taikina
Kinuskikastike
Vinkki!
Sulata rasva puhtaassa, pinnoitetussa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää raparperit ja sokeri. Kääntele seosta kuumassa rasvassa kunnes raparperipalat ovat pehmenneet hiukan.
Vispaa kananmunat ja sokeri keskenään valkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Kaada taikinaseos pannulle raparperin päälle. Pienennä lieden lämpötilaa ja kypsennä kakkua kannen alla 10–15 minuuttia. Taikina ei saa pinnasta väriä. Kypsän kakun pinta on huokoinen eikä siitä jää sormeen taikinaa sitä painettaessa.
Kumoa kakku lautaselle ja tarjoa jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.
Kinuskikastike: Kiehauta kattilassa sokeria ja sitruunamehua, kunnes sokeri on saanut vaaleanruskean värin.
Lisää kerma vähin erin kastiketta koko ajan sekoittaen. Keitä vielä hetki.
Kinuskikastike säilyy kylmässä viikon.