Mokkatäytteinen suklaakakku
Raaka-aineet
Pohja (Tarvitaan kaksi kappaletta)
Mokkavaahto
Kuorrutus
Vinkki!
Voitele irtopohjavuoka (Ø 22 cm) ja aseta pohjalle pala leivinpaperia. Sipaise myös paperi rasvalla. Jauhota vuoka kaakaojauheella.
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
Sekoita keskenään kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri ja leivinjauhe.
Sekoita joukkoon keltuaiset, siirappi, maito ja rasvasula.
Vaahdota munanvalkuaiset ja sekoita valkuaisvaahto taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia.
Valmista samalla ohjeella vielä toinenkin kakkupohja.
Tee seuraavaksi kuorrutus. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma paksupohjaisessa kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sulata joukkoon suklaarouhe. Lisää voi pieninä nokareina. Sekoita kuorrutus sileäksi ja jätä se huoneenlämpöön jäähtymään.
Pane mokkavaahtoa varten yksi liivatelehti viideksi minuutiksi pieneen kulholliseen kylmää vettä.
Vispaa kerma. Sekoita pikakahvijauhe vesitilkkaan ja kuumenna se. Puristele liivatelehti kuivaksi ja liuota se kahviin. Odota, että kahvi jäähtyy hiukan ja lisää se tasaisena nauhana kermavaahtoon vaahtoa samalla sekoittaen. Nosta mokkakerma jääkaappiin.
Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Kokoa kakku vasta, kun mokkakerma on hiukan hyytynyt. Levitä kakkulevyjen väleihin mokkavaahtoa. Käytä molemmat kakkupohjat yhteen, korkeaan kakkuun.
Paina kakkua kevyesti päältä, jotta saat siitä tiiviin ja se pysyy kasassa leikattaessa.
Sivele kakun pinta suklaakuorrutuksella. Täytä sillä kaikki kolot. Odota, kunnes kuorrutus jähmettyy.
Levitä kakun päälle uusi, paksumpi ja lopullinen suklaakerros.
Tee koristeeksi marsipaanikukkasia. Terälehdet kukkiin saat, kun kaulit marsipaanin työtasolla tomusokerin avulla ja leikkaat sen 1 1/2–2 cm levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleista pikku kolmioita ja nipistä ne kannastaan lehdiksi.
Aseta kukan keskelle iso nonparelli.