Mamman marjapiirakka
Kuvaus
Tällä ohjeella leivot myyjäisiin tai hyväntekeväisyyskahvilaan uunipannullisen mehevää mamman marjapiirasta sekä kotijoukoille yhden, pyöreän piiraan.
Uunipannullisesta voit leikata 24 reilua annospalaa tai halutessasi useampia pieniä palasia. Palan valmistushinta on noin 50 senttiä (palstan marjoille en laskenut hintaa).
Ingredient
Instructions
-
Punaherukkaa ja vadelmaa noin 1 1/2 litraa
-
2 rkl maissitärkkelystä
-
5 prk luomukermaviiliä
-
1 prk luomuranskankermaa tai luomusmetanaa
-
7 luomukananunaa
-
2 1/2 dl luomusokeria
-
5 tl vaniljasokeria
Vinkki!
Nosta rasva illalla huoneenlämpöön. Sekoita yleiskoneen kulhossa rasva ja sokeri.
Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja sekoita.
Riko kananmunat yksitellen lasiin ja kippaa siitä taikinaan. Näin varmistut, että huonon kananmunan sattuessa havaitset sen ajoissa.
Nostele kananmunat rasva-sokeriseokseen. Sekoita. Lisää kuiva-aineseos ja sekoita taikinaksi.
Vuoraa uunipannu leivinpaperila. Tee toiseen päätyyn korotetut reunat repimällä suikaleet leivinpaperiarkista ja pujottamalla ne päätyihin. Vuoraa myös pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Jaa taikina uunipannulle ja kakkuvuokaan. Ripottele päälle hiukan jauhoja ja taputa taikina tasaiseksi.
Jaa päälle marjat. Ripottele siivilän läpi marjoille maissitärkkelystä sitomaan ylimääräinen, marjoista tuleva kosteus.
Riko täytteen kananmunat kulhoon. Lisää sitten loput täytteen ainekset. Sekoita ja jaa täyte piirakoille.
Paista kiertoilmalla 190-asteessa reiut 30 minuuttia. Jatka vielä 5 minuuttia siten, että uunipannu on uunin alaosassa ja valitse lämmön lähteeksi uunin alalämpö. Näin varmistut, että pohja on varmasti kypsä.
Ota iso piiras uunista ja laita pieni piiras vielä uunin alaosaan, ja toista tuo 5 minuutin alalämpö sillekin.
Anna jäähtyä ja kiikuta tapahtumapaikalle. Poimi mukaan minttua tai kehäkukkaa tarjoilua somistamaan ja annoksiin lisättäviksi.