Suomalaiset puikot
Raaka-aineet
TAIKINA
VOITELUUN
PÄÄLLE
Vinkki
Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää rasva nokareina seokseen. Vaivaa nopeasti. Muotoile taikinasta muutama pikkusormen paksuiinen, noin 5 cm pituinen tanko. Taikina on todella mureaa ja sen työstäminen tangoiksi on hidasta mutta maku ja mureus kyllä palkitsevat lopputulemana. Koepaista pikkuleivät 225 asteisen uunin yläosassa. Paistoaika on noin 5 minuuttia. Pikkuleivät eivät saa paiston aikana juurikaan muuttaa muotoaan. Mikäli keksit laajenevat, lisää taikinaan hiukan vehnäjauhoja. Ne jäävät paistettaessa hyvin kalpeiksi ja tuntuvat heti uunista oton jälkeen pehmeiltä mutta kovettuvat jäähtyessään.
joulu, perinneruokaa modernisti
